Mitt liv som ung mamma!

Senaste inläggen

Av Sofie - 11 mars 2010 13:52

Sitter och lyssna på musik det är rätt skönt att bara vara låten började bra

Ibland kommer solen, Ibland faller regn, Ibland är man förlorad.....

Lite så är det nog ibland...

Lider men alla som har det svårt just nu....

Jag har träffade en idag som sa att han hade sätt mig när jag var rikigt liten och tyckte jag hade blivit stor.. Han undrade även hur det var med min familj..

Det var rätt kul att täffa han på vuxna år han är rikigt trevligt och väldigt öppen och ärlig fick jag i alla fall för mig. Så om du läser detta säger jag bara tack för att du förjylde min dag det började bra när jag fick en bra förmiddag.. och inget har gått så mycket emot mig som vanligt..

Så du är nog en liten ängel allt..

Jag har börjat dagdrömma om allt mitt liv med mera..
Drömma kan man alltid göra............

Hade varit trevlig och vinna lite pengaar då kan vissa drömma gå i uppfyllelse i alla fall............

  

Tycker denna är helt underbart fin.ANNONS
Av Sofie - 11 mars 2010 09:58

 


Dessa bilder menade jag:)     

ANNONS
Av Sofie - 10 mars 2010 15:07

Jag berättade ju om min fredag hur jobbigt allt va loch jag kan ju lugnt säga att det var bara början! Så denna helgen har varit hemsk med take på allt men det var skönt när det blev måndag!!


I måndagsmorse så började jag ringa kl 8.00 till bvc för att kolla detta med lactolos och det ända jag fick veta. Var att jag skulle kolla med barnläkarna och medela henne vad de sa till mig. För det ville hon med veta. Men det ända hon kunde sägavar det att det innehåller en så lite lactos att det knapt räkans.. Men det finnde det i laktulosen.


Så då vara det bara att fortsätta ringa då blev det dietisten i karlskorna. Då fick jag veta det att det är ju inte lactosen som hon inte tåler men det innehåller spår av mjölksocker. Vilket gör att hon inte tåler det och för att hon skall tåla det så måste det reans så pass och det kostade rätt mycket sa hon. Att hon hade svårt att tro att det var det i detta. Men även hon ville jag skulle kolla med en läkare var de sa.

Sen ringde barn upp mig och kom till en rar sköteska där hon sa det att det innehåller mjölksocker. Men att det skall inte var något hon reagerade på men hon sa även att det finns vissa barn som reagera på det men det var sällsynt. Men jag har märkt att lillans utslag kommit upp igen samt att hon har mera magknip. Nu är utslagen borta sen igen skönt det. Men hon får inget lactolos nu heller. Men tillbaka till det barn sa. Hon bokade en telefon tid till den doktorn lillan träffade senast som jag tyckte var bra för att fortsätta diskutera detta vidare hur jag skall göra med mitt barn.

Hon ringde mig igår och hon sa det att det är så att de räkomendera det till alla barn. Men vissa reagera mer än andra och det är tyvär så att min dotter är ett av de barna som inte kan äta det för hon tåler det inte......Men istället skall vi tänka lite på vad vi stoppar i henne för det är viktigt att få i henne mycket vätska och samtidigt päron / katrinplommonpurre var oxå bra... Absolut inte ge henne banan för det har motsatta eftekten. 

Läkaren skulle följa upp lillan så på fredag skall hon ringa tillbaka till mig och kolla hur det går med hennes kost och så.


Det jag kan säga som gör mig mest arg i detta är att alla säger olika saker det är inte någon som säger samma sak känns det som men jag vet att lillan inte får äta det och det var det jag skall gå på..

Så jag skall lyssna på det min läkare sa angående lillan för många kokar blir inte bra...


När vi var inne på mjölkskolan så sa det att detta skulle lillan hålla sig borta helt och hållet från så här är det vitigt att följa det.


Get- & Fårmjölk

Gräddpulver

Kasein/ Kaseinat

Kärnmjölk

Laktos

Margarin

Mjöklalbumin

Mjölkprotein/mjölkäggvita

Mjölkpulver

Mjölksocker

Natriumkaseinat

skummlölkspulver

Smör(olja,fett, etc)

Torrmjölk

Vassle(protein,pulver, etc)


Så detta är lite vad man får tänka på när man har ett barn som är överkännslig emot mjölkprotein. Förhoppningsvis vöxer det bort det kan även vara så att hon aldrig kan dricka ett glas mjölk men ha det i mat / kakor.. Men det är ju ett senart projekt kan jag nog säga:) Just nu vill  jag att hon ska bli redig i lilla magen för hennes skull.


Av Sofie - 8 mars 2010 09:04

Idaag blir det ett par samtal att ringa.. Ringt BVC,dietisten och väntar på att barn skall ringa upp mig.. Vi får se vad de säger än så länge har jag inte blivit mycket klockare bara argare tycker jag.. Men vi fårväl se vad de säger sen..

Av Sofie - 6 mars 2010 20:45

Igår pratde jag med sjukhusrådgivningen för jag mådde inte så bra då sa det att jag skulle dricka samma sak som min dotter detta laktulos. ajg bad gubben köpa en flaska till innan han kom hem och när han kom med det så frågade han om lillan fick dricka det den innehöll laktos. Jag ringde rådgivningen driekt och det var helt sant att hon fick inte använda det om hon ej tåler mjölk.. Jag har hållt på att ge henne det i över en månad inte lusitgt att hon i inte mått helt hundra sovit dåligt med mera. Så jag kan väl lugt säga att barn har ett och annart att förklara för mig eftersom de vet att hon inte tåler det.....


Jag kan inte bara fatta att jag inte läste på det innan jag började ge henne det jag kan ju lugnt säga att jag känner mig inte son en bra mamma det kan ju var mitt fel att hon mått dåligt och varit grinig den sista månaden...

Stakas liten men man litar ju på läkarna men det är tydligen inte heller bra att göra det.


Jag har kännt mig som jag inte räker till när hon blir ledsen.

Men det är nog vanligt kanske..

Det jobbigaste i allt detta är att jag int emår helt hundra lever på medecin för min mage och har jätte ont.. Kan knapt röra mig ibland så det blir även ett samtal angående det för det här orka jag inte länge till det ör jobbigt nog kan jag säga..


Men men nu skall jag försäka släppa alla tankar men det är inte lätt..

Jag hoppas att min dotter förlåter mig någon gång i alla fall för att hon har så oansvarlig mamma.......

Av Sofie - 5 mars 2010 14:08

Jag längtar jätte mycket tills i morgon.. Vi skall på utflyckt till kalmar hela familjen:)

Det blir en tur till ikea med mera det ska bli rikigt trevligt att komma undan lite.. Man kan behöva det ibland:)

Av Sofie - 3 mars 2010 15:31


Jag har funderat mycket på allt, jag menar jag får för det första inte vara bra. Det märkte jag redan innan jag fick barn.. Jag har fått tillbaka min magvärk och det börjar blir rikigt jobbigt hamnade på akuten i torsdags igen. Får man väl säga 300:- fattigare men inte mycket klockare.. Först och främst trodde vi det var ett gyn ärende eftersom det sitter längre ner i magen på högersidag. Men efter att två läkare tryckt och klämt på mig, så kom de fram till att det satt förlångt upp för att vara ett gyn ärende så då blev det kirurgen... Då hamnade jag i ett nytt rum och fick väntar på yttligare en läkare till.. DRYGT men när läkarn väl kom var han kanon. Jag trivdes med den läkaren och det är ju en vikig sak han tror det kan ha med min ljumskbrockoperation 08 att göra.. Så först nu skall jag går på diclofenac i 2-3 veckor morgon och kväll det är inflamationshämande då.

Sen kommer han att ringa så får vi se vad som hänmder...........        

Fortsättning följer:)


Sen är det min dotter hon har fortfarande stora problem med sin lilla mage. Hon har varit stenhård en lämngre tid ca3månade nu men i ca  1 månade har hon gått på lactolos. Det sa läkaren att jag skulle ställa in efter henne va hon för hård skulle jag öka men för lös så skulle vi minska men vad gör man om det ena dagen är hårt andra dagen rinnande och hon får samma mängd hela tiden???? Jag blir inte klock på detta längre, men nu har jag fått en ny tid inne på barn i karlskrona. Så jag skall in i morgon med henne så nu får jag nog ta och slå näven i bordet. För så kan hon inte ha det länge till det kan ju vara att hon är allergisk mot något annat än bara mjölk, jag vet inte längre men det får snart hända något kan jag lova..

Så jag vet inte längre vad jag skall säga om allt är det inte det ena är det de andra kan jag lova..

  

Idag har jag storröjt här hemma det har varit skönt med tanke på det snrra så mycket i huvudet.

Hoppas att ni som läser detta har det bättre i alla fall..

Av Sofie - 1 mars 2010 17:12

   Idag blev det en rikigt lugn dag, porovade på min nya dvd mamma baby yoga. Det var vissa övningar en annan inte klarade av att göra med tanke på magen, men det var skönt att sträka på hela kroppen och lillan uppskattade att få hjälpa till. Det sista man gjorde va en avslappningsövning det var så avslappnande att lillan somnade på golvet:) Så då kan man säga att det var avslappnande.

 


Men hon blev utvilad med:)


Sen fick vi storfrämat från skogen min mormor kom en runda med lite fika!


Nu blir det att gå ut och äta lite potatismos och falukorv i ugnen med massa grönsaker:)


Jag hade velat vinna på lotto så min flickdröm kan slå in:)

Presentation


Välkommna!

Detta är en blogg om mig och min familj!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok

Följ bloggen

Följ Mitt liv som ung mamma! med Blogkeen
Följ Mitt liv som ung mamma! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se